Säännöt Tukijat Yhteystiedot Blog Pääsivu

tiistai 24. maaliskuuta 2009

...MMMH!!!-arkkitehtuuria

Väri 09-kilpailu toivottaa kaikki värisuunnittelijat tutkinnosta tai ammattinimikkeestä piittaamatta esittelemään viime vuosien aikana toteutettuja värisuunnitelmiaan.

 

Kilpailun järjestävät Suomen Maalarimestariliitto ja Helsingin Maalarimestariyhdistys yhdessä Suomen Messujen kanssa. Kilpailun tuloksen julkistetaan Väri ja Pinta 09-messujen yhteydessä lokakuun 7.s päivä 2009.

 

Väri on ollut pitkään liian vähälle huomiolle jäänyt mahdollisuus suomalaisessa rakennus- ja tilasuunnittelussa. Tästä osoituksena on se, että Väri09- on vasta toinen suomalaisin voimin järjestettävä toteutettuja kohteita koskeva värisuunnittelukilpailu ainakin 20 vuoteen. Edellinen kilpailu Väri07 antoi niin vahvan kuvan värisuunnittelun osaamisesta, että kilpailua oli syytä jatkaa.

Väri antaa mahdollisuuden monenlaiseen ilmaisuun. Tiranan pormestari, arkkitehti Edi Rama on värin avulla muuttamassa koko Tiranaa yhdeksi suureksi WAU-ilmiöksi. Siellä väri toimii viestinä parempien aikojen alkamisesta.

 

Suomessa on vieroksuttu väriä. Jotkut ovat kokeneet värit "räikeinä"  tai "kirjavina".  Tällaisiakin ratkaisuja toki löytyy. Mutta kyseessä on sama asia, kuin käyttäisi sanaa mauste, ja tarkoittaisi ainoastaan viiden tähden tulista chiliä. Samalla unohtuisivat rosmariini, rakuuna ja meirami.

 

Värillä voi saada aikaan WAU-arkkitehtuuria. Mutta taitajat saavat aikaan myös jotain muuta, sellaista jota kutsun …mmmh!-arkkitehtuuriksi. Sana kuvaa sitä tunnetilaa, kun tunnistaa oman viihtyisän kotikatunsa.. tai tulee tilaan, jossa tuntee olevansa tervetullut… tai katselee kaupunkia, jossa tietää ihmisten viihtyvän. Ne tunnelmat on luotu hiljaisilla, pienipiirteisillä, ihmisenkokoisilla elementeillä. Ja hyvin usein yksi noista elementeistä on väri.

 

Tervetuloa osallistumaan Väri 09-kilpailuun

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti