Säännöt Tukijat Yhteystiedot Blog Pääsivu

maanantai 11. tammikuuta 2010

Fw: KILTERINRINNE4, VÄREJÄ JOKA ULOTTUVUUDESSA

 
Kilterinrinne 4 on Väri09-kilpailussa jaetulla kolmossijalla palkitun Kilterinkaari 2:n naapuritalo. Sen ovat suunnitelleet Ulpu Tiuri, Jukka Lommi ja Essi Käppi Arkkitehtitoimisto Ulpu Tiurista. Myös tämä kohde sai Väri09-kilpailussa jaetun kolmannen palkinnon.
 
Kilterinmäen kaavan oli laatinut helsinkiläinen A-Konsultit Oy. Kaavassa edellytettiin toisaalta värikkyyttä ja toisaalta että naapuritalojen värit merkittävästi toistuvat seuraavissa rakennuksissa. Kilterinrinne 4:ssä toistuvat Kilterinkaari 2:n punainen ja sininen. Näitä tasapainottamaan ja omaa ilmettä antamaan valittiin oma keltainen sävy.
 
Kilterinrinteessä palkinnon arvoista oli talon perusidea, joka valitettavasti ei ole välittynyt kuviin hyvin. Kolmiulotteista tilaa on joskus vaikea vangita kaksiulotteiselle pinnalle. Talon ideana on, että väri menee taloon ja asumuksiin sisään. Asuntojen tunnusvärit näkyvät ulospäin parvekkeiden seinämissä. Talon tunnusvärit toistuvat myös porraskäytävissä. Näin talon asujille syntyy voimakas paikan identiteetti. Voimakkaista väreistä huolimatta rakennuksen ilme on keveä, sillä julkisivujen pinta-alasta noin 90 % on valkeaa. Erityisen harkittua on värien rytmitys. "Hallitulla entropialla" on saatu aikaan tasapainoinen näkymä.
 
KIlterinmäki kokonaisuudessaan herätti palkintolautakunnassa arvostavia mielipiteitä ja lautakunta menikin paikan päälle tutustumaan kohteeseen. Palkittujen kahden kohteen suunnittelijoiden lisäksi arvostettiin sekä rakennuttajaa, VVO:ta että kaavoitusarkkitehtejä, A-Konsultit Oytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti